Wateraanvoer belangrijkst voor tuinonderhoud

Grote tuinen vergen veel onderhoud. Veel gras, bloemen, struiken en bomen die u moet verzorgen. Sommige verbouwen er dan ook nog groenten bij in een kas of groententuin. De meeste mensen met grote tuinen moeten elk weekend wel een paar uur spenderen in de tuin. Het onkruid wieden, de bladeren uit de tuin halen, nieuwe bloemenbollen planten of het gras maaien. Dit is nog lang niet alles, dit zijn slechts een paar voorbeelden. Eigenlijk zijn er te veel klusjes om op te noemen. Maar nu vergeten we het belangrijkste van alles. Namelijk de tuin zijn voeding geven, water. Zonder water ziet de tuin er nooit goed uit. Een tuin heeft water nodig om te groeien en bloeien. Bij een grote tuin heeft u veel water nodig. Het is zonde om hiervoor kostbaar drinkwater te gebruiken. Naast dat het geld kost, zit er in drinkwater ook vaak kalk wat de planten, bomen en struiken minder lekker vinden.

Regenton voor wateraanvoer

Een oplossing om geen drinkwater te gebruiken is het gebruik van regenwater. Dit is helemaal gratis en ook nog eens zonder kalk. Regenwater kan eenvoudig worden opgevangen in een regenton. Nee niet zo’n houten grote regenton waar u waarschijnlijk aan denkt. Tegenwoordig zijn er hele hippe regentonnen die goed bij uw tuin passen. Naast functioneel, zijn ze vaak ook erg stijlvol. De moderne varianten zijn gemaakt van kunststof. Hierdoor gaan de tonnen lang mee. Ook zijn ze daardoor erg licht van gewicht. Zo kan u de tonnen ook eenvoudig verplaatsen. Kunststof is ook het best bestand tegen allerlei weersomstandigheden en kan daardoor prima het gehele jaar buiten blijven staan. Door het veranderende klimaat hebben we steeds vaker te maken met extreme regenbuien of een lange periode van droogte. De regenton komt in allebei de gevallen handig van pas. Bij de extreme regenbuien probeert een regenton wateroverlast te voorkomen en in de tijd van droogte heeft de regenton nog water van vorige regenbuien. Zo kan de tuin altijd worden voorzien van water ongeacht wat het weer doet.

Verschillende regentonnen en de installatie ervan

Er zijn verschillende kleuren en formaten voor de regentonnen. Zo kan er worden gekozen voor een zwarte, donkerbruine en ivoor ton. Ook zijn de tonnen verkrijgbaar met een row buitenkant of een rib buitenkant. Deze geven de structuur van de buitenkant van de regenton aan. De meest voorkomende maat van een regenton is 56 bij 123 centimeter. Als u eenmaal de regenton heeft aangeschaft is deze daarna eenvoudig te installeren. Met behulp van een bijgeleverde handleiding is het klusje zo gedaan. Zorg bij het plaatsen van de regenton altijd voor een egale ondergrond.

Laatste artikelen

Similar articles