Waarom is het belangrijk om je handen te wassen?

Handhygiëne betreft met name het wassen van je handen. Dit doe je om je handen vrij te maken van vuil, micro-organismen en virussen. Het is daarom ook aanbevolen om op een dag regelmatig je handen te wassen met een antibacteriële zeep of handalcohol. Dit voorkomt de verspreiding van vele ziekten en zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt of anderen besmet. Handhygiëne is zelfs één van de meest effectieve manieren gebleken om infecties te voorkomen. Een kleine moeite, met een groot effect dus! Was jij je handen vaak genoeg?

Wanneer je naar de wc bent gegaan, is het zeer belangrijk dat je altijd je handen grondig wast. Ditzelfde geldt wanneer je eten gaat bereiden of nuttigen. Ook wanneer je een baby eten of drinken geeft of wanneer je net zijn/haar luier hebt verschoond, is het noodzaak om handhygiëne toe te passen. Zo wordt je kindje of een ander gezinslid niet ziek van de mogelijke virussen en bacteriën die je bij je draagt op je handen.

Gebruik van antibacteriële handzeep

Het gebruik van antibacteriële zeep is zéér belangrijk. Dit omdat deze niet alleen de vuiligheid van je handen verwijdert, maar ook de eigenschappen heeft om virussen en bacteriën te kunnen doden. Zo zijn je handen pas écht schoon. Kijk bijvoorbeeld eens bij het merk Dettol. De missie van Dettol is om de gezondheid van gezinnen wereldwijd te beschermen door een betere hygiëne te bieden. Meer dan 80 jaar geleden werd het merk opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Het product Dettol Antiseptic Liquid werd hier voor het eerst in ziekenhuizen gebruikt om de huid schoon te maken en te desinfecteren. Dettol was toen al een vertrouwd merk voor artsen en werd veelvuldig gebruikt voorafgaand aan een operatie en tijdens en na bevallingen. In de loop der jaren heeft het merk zich verder ontwikkeld tot de specialist op het gebied van hygiëne.

Het wassen van je kleding en beddengoed

Hygiëne stopt niet bij het wassen van je handen en het verzorgen van je lichaam. Het is ook zeker nuttig om te zorgen dat gebruikte spullen zoals kleding, handdoeken, beddengoed, etc. vaak gereinigd worden. Dit kan gewoon in de wasmachine. Zet wanneer het mogelijk is de temperatuur wat hoger en maak gebruik van een goed wasmiddel. Zo worden ook onder andere bacteriën en virussen van deze spullen verwijderd. Tot slot kun je kiezen voor een lekkere wasverzachter. Een wasverzachter is een middel dat, met het laatste spoelwater, aan het wasgoed wordt toegevoegd om dit soepeler te laten aanvoelen en om het lekkerder te laten ruiken. Zo geniet je extra lang van je schone was!

Laatste artikelen

Similar articles