Waarom is het belangrijk om brokers te vergelijken?

Als je op de financiële markt wilt handelen of wilt beleggen, ben je verplicht om daarvoor een broker te gebruiken. Als kleine belegger heb je geen toegang tot de financiële markt, maar een broker heeft dat wel. Een broker is een financiële organisatie die namens jou handelingen gaat uitvoeren op de financiële markten. Hierbij kun je denken aan het inkopen van nieuwe aandelen, maar ook aan het verkopen van bepaalde grondstoffen. Als je een broker gaat kiezen, is het van groot belang om de verschillende brokers te vergelijken, maar waarom is het belangrijk? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel.

 

Transactiekosten en tarieven 

Eén van de belangrijkste redenen waarom het belangrijk is om de verschillende brokers te vergelijken, zijn de transactiekosten en tarieven die een broker kan vragen. Elke keer wanneer je een broker de opdracht geeft om een financiële optie te verkopen of te kopen, moet je daarvoor transactiekosten betalen. Wanneer je valuta’s wilt wisselen, is er ook een kans dat je daar ook kosten voor moet maken. Als je start met enkele honderden tot duizenden euro’s, gaat het in veel gevallen om een klein bedrag. Helaas kan dit bedrag snel oplopen als je met tienduizenden tot honderdduizenden euro’s van start gaat. 

 

Je weet wat andere mensen van een broker vinden 

Wanneer je de verschillende brokers vergelijken wilt, is het van groot belang om ook de reviews te lezen van verschillende brokers. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar een Bux beleggen review, maar ook naar een review van DeGiro. Reviews zijn de meningen van mensen over de broker. Deze mensen zijn in zee gegaan met een bepaalde broker en delen daar hun mening over. Je kunt dit dus zeker aanzien als zeer betrouwbare informatie en dit moet je zeker meenemen in je zoektocht naar het vinden van een geschikte broker. 

 

Leverage is belangrijk 

Brokers verdienen niet alleen geld door de transactiekosten en overige tarieven, maar ook wanneer je geld verliest. Daarom doen brokers er zoveel mogelijk aan om jou zoveel mogelijk geld te laten verliezen. Eén van de manieren waarmee ze dit doen, is door het aanbieden van een leverage/hefboom. Vaak is dit 1:30 en dat houdt in dat als je duizend euro op je account hebt staan, dat die duizend euro nu dertigduizend euro is. Je belegt of handelt dan met geleend geld, maar met kleine sprongen of dalingen op de financiële markt kun je dus ook 30 keer sneller je inleg verliezen. Het is belangrijk om niet in zee te gaan met brokers die een leverage van boven de 1:1000 aanbieden. Als starter is het zeker aan te raden om helemaal niets met de leverage te doen en dit gewoon op 1:1 te houden totdat je precies weet wat je aan het doen bent. 

Laatste artikelen

Similar articles