Mistmachine.nl een uniek product met veel potentie

Soms komt er zo’n winkel voorbij waarvan wij het product nog nooit eerder hebben gezien en zeker weten dat het een gat in de markt gaat opvullen. Deze reactie hadden wij direct bij het zien van www.mistmachine.nl. Een pionier in de beveiligingsbranche met de focus op mistbeveiliging. Klinkt alleen veelbelovend maar wat is mistbeveiliging precies? Lees het hieronder in de blog.

 Wat doet een mistmachine?

Mistbeveiliging klinkt heel cool maar wat is het nu precies? Bij mistbeveiliging spuit een mistgenerator een ruimte vol met mist wanneer een inbreker binnen komt. Hierdoor kan de inbreker helemaal niks meer zien. Als hij al in de ruimte is zal hij de uitweg niet meer kunnen vinden en al helemaal niks meer kunnen stelen. De mist blijft lang genoeg hangen in een ruimte zodat de politie genoeg tijd krijgt om op locatie te komen en de inbreker zo in de boeien te slaan wanneer de mist gaat zakken.

Geschiedenis van de mistmachine 

De markt voor het gebruik van veiligheidsrook als diefstalpreventie middel kwam tot stand door een toename van het vermogen van dieven om bestaande fysieke beveiligingsmaatregelen te omzeilen, vaak door simpelweg het geweld te verhogen dat wordt gebruikt om toegang te krijgen. Inbraakalarmen hebben vaak een vertraging van enkele minuten voordat de politie of de particuliere beveiliging kunnen reageren, wat betekent dat een goed georganiseerde crimineel de tijd heeft om binnen te komen en te nemen wat ze willen. Gesloten televisiecircuits en opnameapparaten zijn opgeheven omdat dieven hun identiteit routinematig verbergen. De rookmarkt voor beveiliging ontwikkelde zich als een alternatieve beveiligingsmethode, ontworpen om de toegang niet te ontmoedigen, maar om verlies te voorkomen als een dief toegang zou krijgen.

Het eerste rooksysteem voor beveiliging werd in 1974 door Concept Engineering ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd om goud in gespecialiseerde kluizen te beschermen. In 1993 lanceerde Concept de Smoke Screen-serie, het eerste commerciële beveiliging rooksysteem dat werd ontworpen en geproduceerd onder ISO 9000.

Laatste artikelen

Similar articles