Laat die vloer niet meer liggen

Vakantie, de tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen. Eindelijk kan je die boekenlijst eens afwerken of die ene serie afkijken. Maar, vakantie is ook de tijd om klusjes te doen die altijd maar blijven liggen. Zo kan je eindelijk je tuin nieuw indelen, de muren schilderen of de badkamer vernieuwen. Een klus die ook vaak blijft liggen, letterlijk en figuurlijk, is de vloer. Heb je een mooie vloer in je huis gaat die heus wel een aantal jaar mee. Maar op een gegeven moment heeft alles nou eenmaal zijn beste tijd gehad en ook de vloer is na al die jaren eens toe aan vernieuwing. Helaas blijft deze klus vaak liggen omdat het van te voren lijkt alsof het een heel gedoe is om een nieuwe vloer te leggen. Immers moeten alle meubels de kamer uit. Deze moeten dus tijdelijk in een andere kamer staan of bij goed weer kan je ze even in de tuin laten. Het is dus geen snel klusje voor tussen door. Heb je eenmaal een nieuwe vloer kan je gelukkig wel weer een hele tijd vooruit. En aangezien op vakantie gaan nu toch niet echt een optie is, is dit het beste moment om een nieuwe vloer in je woning te (laten) leggen!

Welke vloer kies jij

Een nieuwe vloer kan ook veel aan de inrichting van je huis toevoegen. Je kan zoveel verschillende materialen en kleuren kiezen en elke vloer heeft weer een eigen uitstraling. Kleur is natuurlijk een kwestie van smaak, sommigen houden nou eenmaal van lichtere tinten terwijl anderen het zo donker mogelijk willen. Maar de kleur van je vloer laat niet alleen je smaal zien, hij beïnvloed ook hoe de ruimte overkomt. Zo kan een donkere vloer knusheid en gezelligheid uitstralen, maar een kleine ruimte kan snel beklemmend gaan voelen: door donkere kleuren lijkt een kamer gesloten en kleiner dan hij daadwerkelijk is. Een lichte vloer creëert juist weel een fris en open gevoel en kan een kamer ruimer laten lijken. Pas er wel voor op dat de ruimte niet een te kille uitstraling krijgt.

Materiaal

Naast kleuren, kan je ook uit allerlei materialen kiezen. Een veelgemaakte keuze is een laminaat vloer. En dat is natuurlijk niet voor niets. Laminaat heeft dezelfde prachtige uitstraling als een echte parketvloer, maar zijn zeer eenvoudig bij te onderhouden. Erg fijn als je weinig tijd kwijt wil zijn aan je vloer. Ook is laminaat goedkoper dan een hardhouten vloer. Ook pvc vloeren winnen de laatste jaren aan populariteit. Tegenwoordig worden deze zo gemaakt dat je ze nog nauwelijks van echt hout kan onderscheiden. Wel hebben ze een hoop goede eigenschappen: zo werkt een pvc vloer geluiddempend en is hij zeer geschikt voor vloerverwarming.

Laatste artikelen

Similar articles