Het succes van de heftruck

Een heftruck kan voor diverse doeleinden worden ingezet, waardoor er verschillende typen van verkrijgbaar zijn. Ze zijn ideaal voor het ophalen, vervoer en stapelen van pallets in magazijnen en op bedrijfsterreinen. In deze blog bespreken we het succes van de heftruck, bespreken we de twee soorten die het meest verkocht worden en besteden we aandacht aan de aankoop.

De ontwikkeling

Het transportmiddel wordt aangedreven door een elektro- of verbrandingsmotor en is ontwikkeld ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Het werd door fabrikanten in Amerika en Engeland gemaakt voor intern gebruik. Al snel werden er pallets ontwikkeld om het optillen en verplaatsen van goederen te vergemakkelijken en werden er modellen van verschillende grootte gefabriceerd van de heftruck. Het bleek een handig en soms zelfs onmisbaar hulpmiddel, zoals bij het in- en ontschepen van materialen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Later volgden allerlei vernieuwingen die hebben geleid tot de typen die we nu kennen.

De vorkheftruck

De meest herkenbare heftruck is de vorkheftruck wegens zijn vork. De twee uitstekende metalen strippen worden onder de pallets gereden, waarna deze kan worden opgetild. Er zijn vorkheftrucks specifiek voor binnengebruik verkrijgbaar en die specifiek voor buitengebruik. Het eerste type heeft meestal plastic banden en wordt aangedreven door een accu. De tweede soort is duidelijk groter dan die voor binnengebruik en heeft daarom vaak een verbrandingsmotor, omdat deze meer vermogen nodig heeft.

De meeneemheftruck

Ook veelgebruikt is de meeneemheftruck. Hij dankt zijn naam aan het feit dat hij achter een vrachtwagen kan worden bevestigd. Dit is handig, omdat de vrachtwagen dan op welke plaats van bestemming dan ook zijn eigen heftruck heeft om de lading te laden en lossen. De vorken van de heftruck kan geschoven worden in de aangebrachte kokers van de carrosserie van de vrachtwagen, waardoor de meeneemtruck zichzelf achter de vrachtwagen omhoog kan trekken. Hij hangt dan achter de vrachtwagen, zodat hij eenvoudig getransporteerd kan worden en zelf geen ruimte inneemt in het laadgedeelte van de vrachtwagen.

Aanschaf

Er is een behoorlijk aanbod van zowel nieuwe modellen als gebruikte exemplaren op de markt van alle soorten heftrucks. Om de aanschafkosten laag te houden, is het aan te raden de heftruck te kopen in het tweedehands segment. Een heftruck gaat namelijk lang mee, dus is het niet vreemd om voor een gebruikt model te gaan. Het is een goede manier om te besparen op uw investeringsbudget. Alle verschillende soorten heftrucks van diverse merken zijn online verkrijgbaar. Of het nu gaat om een vorkheftruck, meeneemheftruck, ruwterreinheftruck, zijlader- of smalle gang heftruck. Veel succes!

Laatste artikelen

Similar articles