Geniet van je tuin, ook in de winter!

Heb jij een tuin? Jij mazzelaar! Een tuin is heerlijk om te hebben, je kunt altijd eventjes naar buiten en hebt je eigen plekje wat je zelf in kan richten. Juist in tijden van het corona-virus is het heerlijk om een eigen tuin te hebben: in je lunchpauze kun je lekker even van je home-office zo je tuin in. Maar zeg eens eerlijk, kom jij nog wel eens in je tuin nu het winter wordt? Voor veel mensen is de tuin echt een plek voor in de zomer. Maar niets is minder waar! Ook in het najaar en in de winter kun jij heerlijk van je tuin genieten. Hoe? Lees snel deze blog en ontdek meer!

Sporten

Vooral tijdens de eerste echte lockdown van afgelopen voorjaar was het thuissporten populairder dan ook. En dat is natuurlijk niet heel gek, omdat fitnesscholen en sportverenigingen gesloten waren. Dus gingen mensen massaal aan het touwtjespringen, hoelahoepen en opdrukken in de eigen achtertuin. Je eigen tuin leent zich hier perfect voor! Zo kun je bijvoorbeeld in je lunchpauze even lekker je energie kwijt. En dit kan ook prima nu het kouder wordt. Doe een lekkere trui aan en ga je tuin in! Kies een sport die jij leuk vindt en werk aan je conditie!

Winter BBQ

Geheime tip van de redactie: niets is zo leuk als een winter BBQ! BBQ’en is al lang niet meer puur iets voor in de zomer. In de winter kan dit net zo goed en krijgt je BBQ-avondje een heel speciaal sfeertje over zich heen! Dus nodig wat vrienden uit (hou rekening met de 1.5meter afstand) en steek die BBQ maar aan! Zet wat vuurkorven neer voor extra warmte, maak een lekkere pan Glühwein en het feest kan beginnen. Zo komen die tuinbank en tuinstoelen ook nog eens van pas!

Vogels

Heb jij veel vogels in je tuin? Help deze vogels de winter door en strooi eens wat broodkruimels in je tuin. Leuk om tijdens je ontbijt te doen, zo heb je meteen wat vermaak om naar te kijken. Je zult merken dat de vogeltjes na een tijdje minder schuw worden en jouw tuin weer weten te vinden! Als het echt koud wordt kun je ook wat vogelvoer of een vetbol kopen en dit met je vogelvriendjes delen. En als het langzaamaan weer voorjaar wordt kun je een vogelhuisje ophangen, wie weet gaat er wel een vogelkoppel in nestelen! Maak je tuin een vogelparadijs en geniet van dit vrolijke gezelschap!

Laatste artikelen

Similar articles