Een moment voor jezelf

Iedereen is altijd erg druk met werk en of school. Maar het is ook erg belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken! Dit doet iedereen natuurlijk op zijn eigen manier. De een doet dit door lekker een filmpje op de bank te kijken, de ander doet dit door een lekkere chocoladereep te eten, maar je kan natuurlijk ook heerlijk in bad gaan of een warme douche nemen. Tegenwoordig kampen veel mensen met een Burn out en dit komt vaak door te lange werkdagen en te veel werkstress. En daarom worden rust momentjes de laatste tijd extra belangrijk! Voor iedereen heeft relaxen een andere betekenis en daarom moet iedereen ook voor zichzelf bepalen wat het beste is om te doen! Hier wat voorbeelden van relax momenten.

Relaxen

Als je echt even tot rust wilt komen kan je ervoor kiezen om te gaan mediteren. Dit neemt elke dag maar 10 á 20 minuten van je tijd in beslag en op die manier kan je echt even helemaal tot rust komen. Even je hoofd leeg maken na een lange werkdag of je dag juist beginnen met een rustige meditatie sessie. Mediteren hoeft natuurlijk ook niet elke dag maar kan ook 2 of 3 keer in de week wanneer jij er zin in hebt. Als je nou niet zo goed tegen stilte en rust kan, kan je er ook voor kiezen om tijdens een leuke film je hoofd leeg te maken. Trek lekker je warme pantoffels aan en pak er een dekentje bij en lekker genieten van de film. Ook wat lekkers te drinken of eten erbij doet het goed. Tegenwoordig heb je niet alleen maar pantoffels voor dames maar zijn er ook hele stoere heren pantoffels. Even lekker alleen muziek luisteren en dan tot rust komen werkt ook voor velen erg goed!

Actief bezig zijn

Als je van jezelf al een wat meer actief persoon bent dan zijn alle bovenstaande dingen misschien niet helemaal iets voor jou. Door lekker naar de sportschool te gaan en even goed te sporten kan je ook je hoofd goed leeg maken. Een rondje hardlopen in de wijk kan natuurlijk ook gewoon! Bij velen (vooral mannen) helpt gamen ook erg goed. Een lekker potje FIFA of Call of duty is altijd leuk en dan denk je ook even aan helemaal niks. Als je liever de deur uit gaat kan je ook met een goede vriend of vriendin afspreken. Even lekker op een terrasje borrelen en kletsen werkt voor sommige ook erg ontspannend! Dit zijn enkel wat tips om te ontspannen en voor iedereen werkt natuurlijk wat anders.

Laatste artikelen

Similar articles