Een hoortoestel overwegen

De gedachte aan ouder worden stemt niet altijd vrolijk, dat moeten velen van ons eerlijk bekennen. Terwijl dat natuurlijk niet terecht is, want we weten ook allemaal dat elke leeftijd zijn charme heeft. Natuurlijk kan je te maken krijgen met lichamelijke ongemakken, maar dit betekent niet dat alles meteen ellende is. Als je ouder wordt, maak je je bijvoorbeeld vaak minder druk om de mening van anderen en waardeer je de kleine of ‘gewone’ dingen des levens meer. En zo zijn er nog meer dingen die ervoor zorgen dat je nog volop van het leven kan genieten als je ouder bent. Daarbij is het natuurlijk zo dat ontwikkelingen niet stilstaan en er vaak wat te doen is aan ongemakken. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat u of uw omgeving merkt dat uw gehoor minder goed wordt, dan kan u dit laten testen en een gehoorapparaat nemen. De techniek is zo goed dat ze op uw persoonlijke gehoor afgestemd kunnen worden en de hoortoestellen zijn ook nog eens zo klein zijn dat ze nauwelijks te zien zijn. Redenen om ons meer te verdiepen in dit technisch vernuft.

De keuze voor een hoortest

Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen het een vervelend idee vinden om een gehoorapparaat nodig te hebben. Uit onderzoek blijkt dat een derde van de mensen die een gehoorapparaat heeft, er langer dan zes jaar mee hebben gewacht voordat ze er een aanschaften. Wellicht heeft het er iets mee te maken dat mensen niet graag aan zichzelf en hun omgeving toegeven dat ze slechter zijn gaan horen. Het is dan misschien een beetje alsof je erkent dat je ouder wordt en hulp met het een of ander nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Maar het is natuurlijk wel zonde, want bedenk dat iemand in al die jaren gesprekken wel goed had kunnen volgen en wel had kunnen genieten van het vogeltjesgetjirp tijdens een wandeling. Het dragen van een hoortoestel helpt met sociaal contact en verbetert de cognitieve vaardigheden. Daarbij houdt het de oren fitter en kan het zelfs de kans op dementie verkleinen. Redenen genoeg dus voor ons allemaal om sneller te laten testen hoe het met ons gehoor gesteld is.

Een hoortoestel kan een wereld doen openen

Gaat u een gehoorapparaat kopen, dan kan u voor een afspraak naar een hoorcentrum of een audicien aan huis laten komen. Tijdens de afspraak wordt een hoortest afgenomen en u bespreekt samen wat de mogelijkheden zijn en welke eisen en wensen u voor uw hoortoestel heeft. Bij OogvoorOren.nl kan u het hoortoestel zestig dagen gratis uitproberen. U kan dan kijken of het hoortoestel bij u past en of het goed functioneert in de luistersituaties waarin u verbetering wil. Tevens dient het als proefperiode, want nu u bepaalde geluiden weer kan horen, hebben uw hersenen even de tijd nodig hieraan te wennen. Soms wordt gedacht dat oren lui worden van gehoorapparaten, maar het tegenovergestelde is het geval. Juist niets doen bij gehoorverlies zorgt voor achteruitgang van een aantal hoortaken. Neem het advies ter harte eens uw gehoor te laten testen. Het kan zijn dat een hoortoestel een wereld voor u opent!

Laatste artikelen

Similar articles