Drie keer vermaak in corona tijd

In corona tijd is het niet gek als de verveling ineens toe slaat. Want waarschijnlijk zit je veel meer thuis dan normaal. Je studeert thuis of je werkt thuis en ‘s avonds kan je niet even uiteten of naar een kroeg of club. Je houdt dus enorm veel tijd over waarvan je veel ook thuis doorbrengt. Gelukkig kan je thuis binnen of buiten enorm veel activiteiten bedenken om te doen. Misschien kan je er alleen eventjes niet opkomen! Maar voor die inspiratieloze momentjes heb ik voor jullie deze blog geschreven. Ik hoop dat jullie hier inspiratie uit kunnen halen en zo de verveling kunnen omzetten in heel veel plezier! 

Buiten 

Allereerst kan je buiten enorm veel activiteiten ondernemen. Waarschijnlijk, als je even inspiratieloos bent, denk je alleen aan wandelen. Maar er is zo veel meer te doen! Denk eens naar ergens heen gaan zoals het bos, het strand, de geitenboerderij of een gave streetart plek. Als je je camera meeneemt (of als je die niet hebt je telefoon) kun je ook nog mooie foto’s daar schieten. Ook kun je buiten gaan sporten door een parcourtje uit te zetten of gewoon op hoge stoeprandjes te springen, lunges te doen of te dippen. Tot slot kun je ook, als je toch gaat wandelen, je wandeling iets leuker maken door een route uit te stippelen langs winkeltjes, koffietentjes, de oliebollenkraam en mooie natuur of gebouwen. 

Binnen 

Ook binnen is nog genoeg te doen. Je denkt namelijk misschien dat je die aantal vierkante meter al helemaal door en door kent, maar je kunt ook hier nog van omgeving veranderen of leuke activiteiten ondernemen om dit ongenoegen tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan je meubels verschuiven of een muurtje verven om zo je ruimte er heel anders uit te laten zien. Je bent dan creatief bezig en hebt gelijk een soort van ‘verandering van omgeving’. Dit kan fijn zijn als je veel in de ruimte werkt of studeert. Ook kun je je met andere hobby gerelateerde dingen bezig houden zoals een leuk DIY project of een game pc samenstellen. Denk waar je goed in bent en wat je leuk vindt en ga gewoon lekker aan de slag! 

Met vrienden

Tot slot is het allerleukste natuurlijk om met een (klein) clubje vrienden iets te gaan doen. Dat kunnen bovenstaande activiteiten zijn, maar ook nog veel meer. Je kunt bijvoorbeeld een spelletjesavond of thema-avond organiseren, een diner waarbij iedereen wat gaat koken of je een uitgebreid gangendiner kookt samen of een creatieve avond. Ik heb laatst toevallig met een aantal vrienden een Bob Ross-schilder-avond gehouden met lekkere hapjes en wijntjes en het was een enorm succes!

Laatste artikelen

Similar articles