Drie handige items voor ZZP’ers

Als je net ZZP’er bent, kan het lastig zijn om te beslissen waar je je geld aan uitgeeft. Je hebt natuurlijk niet oneindig kapitaal en je wil dit goed besteden. Dat komt erop neer dat je enkel de bestedingen wil doen die ook echt je bedrijf een stapje verder helpen. Maar welke zijn dat dan? Gelukkig voor jullie heb ik hier als jarenlange ZZP’er inmiddels enige ervaring in. Ik heb uitgaven gedaan waar ik later (een beetje) spijt van had, maar ook uitgaven waarbij ik verbaasd was hoe handig deze eigenlijk waren! Om deze reden heb ik een blog geschreven over welke handige items niet kunnen ontbreken voor jou als ZZP’er. Een blog geschreven door een ervaren ZZP’er, voor beginnende ZZP’ers dus! 

Voor een geordende ‘mind’ 

Allereerst is het handig als ZZP’er om een goede plannen te hebben zodat je gedachten schoon en geordend zijn. Juist voor ZZP’ers is dit belangrijk, omdat je alles natuurlijk zelf moet doen. Je bent de HR-manager, de financiële directeur en de CEO tegelijk! Zelf vind ik een planner altijd handig als deze een aantal dingen bevat. Allereerst natuurlijk een goede lay-out waar je handige lijstjes kan maken, maar ook vakjes waar je kan aangeven op welke datum dit gedaan moet zijn en hoe veel prioriteit de taak heeft. Op bol.com verkopen ze in ieder geval genoeg leuke, mooie en handige planners en je kan er ook via deze website altijd even inkijken op een pagina. Zo kan je makkelijk zien welke het beste bij je past! 

Voor een netjes bezorgde lading

Daarnaast heb ik sinds kort ontdekt dat palletranden echt heel handig zijn om aan te schaffen. En ook zeker het geld waard! Palletranden zijn, zoals het woord al aangeeft, randen van pallets die je handig om ladingen kunt doen zodat deze goed te vervoeren zijn. Ze zorgen ervoor dat allereerst je lading niet beschadigt, want dan verliezen ze natuurlijk hun waarde. Daarnaast zorgen de palletranden er ook voor dat de vracht veiliger te vervoeren is, wat natuurlijk belangrijk is om ongelukken en schadeclaims te voorkomen. Tot slot is het handig omdat de ladingen op deze manier ‘handig’ worden opgeborgen en je hierdoor veel ruimte bespaart. 

Voor een soepele administratie

Tot slot is een soepele administratie erg belangrijk en dat gaat niet zonder een goede laptop met de juiste programma’s. Ook is het slim om op te letten dat, als je een creatief beroep hebt als ZZP’er, het handig is om eentje te kopen die programma’s als Photoshop en Indesign aankan (en niet tientallen keren vastloopt hierdoor). Vaak kunnen de medewerkers in de Mediamarkt, Applestore of Coolblue je goed helpen en vertellen welke laptop het beste past bij jou wensen. Tot slot is het handig om niet te vergeten dat je bij de prijs van je laptop ook nog een oplader, hoesje en het kopen van de juiste programma’s moet optellen.
 

Laatste artikelen

Similar articles