After party cleanup!

Na een lange nacht feesten, kost een grote schoonmaak vaak veel tijd en moeite. Wat je nodig hebt om dit goed tot zijn einde te brengen? Vrijwilligers, vuilniszakken, schoonmaakdoekjes en meubellak, glasreiniger, allesreiniger, een stofzuiger, dweil en eventueel een reparatie man. Ook de auto van een vriend en geurkaarsen kunnen je uit de brand helpen.

In deze blog zet ik een eenvoudig stappenplan op een rijtje, voor als je zelf alles even niet meer op een rijtje hebt!

Vrijwilligers

Niemand zal uit zichzelf zijn hulp aanbieden om na een feestje jou te helpen schoonmaken. Terwijl je die hulp hard nodig zult hebben. Zorg daarom dat je vrijwilligers voor de grote schoonmaak verzamelt voordat het feestje is afgelopen. Inventariseer de schade en wat er moet gebeuren door voor het einde van het feestje een rondje door het huis te lopen op zoek naar schade en vlekken.

Lege glazen en afval

Verzamel alle lege glazen en lege flessen uit het huis. De lege glazen maak je schoon, de flesjes spoel je om en gooi je weg. Dan begint het afval rapen! Loop met een vuilniszak een ronde door het huis en verzamel al het afval dat je kunt vinden. Vergeet niet dat gasten creatief zijn en op de gekste plekken afval kunnen achterlaten: op het toilet, in een lade, et cetera. Vergeet ook niet een rondje door je tuin te lopen. Heb je nu erg veel troep verzameld, of zijn je ouders erg suspicious? Dan zit je afvalcontainer misschien snel vol. Een extra afvalbak huren voorkomt dat je ouders het bewijsmateriaal in hun eigen afvalbak vinden. Ook kun je je vrijwilligers vragen om afvalzakken mee naar huis te nemen.

Oppervlakken en vlekken

De volgende stap is het schoonmaken van alle glazen en houten oppervlakken in je huis. Dat vereist vaak meer dan alleen stoffen. Check bijvoorbeeld op plakvlekken van glazen, die vaak alleen zichtbaar zijn van een lager perspectief. Zitten er vlekken op de muur of in het tapijt? Deze kun je verwijderen met een allesreiniger. Vervolgens kun je de ruimte stofzuigen en de keukenkastjes afnemen met gele doekjes. Vergeet ook niet het toilet mee te nemen! De laatste stap is natuurlijk alle vloeren te dweilen. Klaar is kees!

Als je al deze stappen hebt doorlopen, loop dan nog een controle rondje door het huis. Geurende kaarsen kunnen helpen om vieze geurtjes te neutraliseren. Ben je echt niet in staat om deze klus te tacklen? Er is inmiddels een schoonmaaksector gespecialiseerd in after party clean ups!

 

Laatste artikelen

Similar articles